Gattuso: Nismo veliki tim

Milan je sinoć ponovo razočarao svoje navijače.

Rossoneri su odigrali dobar meč na gostovanju kod Empolija, ali su zbog greške Alessija Romagnolija i propuštenih zicera na kraju osvojili samo bod (1:1).

Rossoneri su nakon novog neuspjeha ponovo veoma nisko. Tek su 14. tim na tabeli sa šest bodova, a trener Gennaro Gattuso nakon novog razočarenja jasno tvrdi - Milan nije veliki tim.

"Kreirali smo vleiki broj šansi, a onda se desila greška. Osjetio se izostanak Gonzala Higuaina, ali imamo problem da završimo protivnika. Nemam šta reći Romagnoliju zbog greške. Ako bih morao pričati sa njim zbog toga, morao bih i sa onima koji su promašili šanse. Greške se događaju, ali se morate osigurati da vas ne koštaju", rekao je Gattuso, te je dodao:

"Nismo veliki tim. Moramo rasti, ispraviti neke greške i sve to kroz naporan rad. Ako nastavimo igrati ovako, rezultati će doći, prije ili kasnije", dodao je trener Milana.

Naredni meč donosi još jedan težak ispit za Milan, a gostovaće ove sezone odličnom Sassuolu koji je trenutno treći tim na tabeli Serije A.