Gdje je i šta radi Gareth Bale? Čuveni "fudbalski parazit" godinu nakon oproštaja izgleda nerealno

.
Velšaninu su 34 godine

 

Gareth Bale se u januaru 2023. godine oprostio od fudbala na iznenađenje mnogih. Ovaj nekada sjajni fudbaler 12 mjeseci kasnije izgleda zaista impresivno i niko ne bi rekao da više nije profesionalnih igrač fudbala.

Bale je donio odluku da se od fudbala oprosti nekoliko sedmica nakon okončanog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Uradio je to sa nepune 34 godine.

"Nakon pažljivog i dugog razmišljanja, odlučio sam da završim karijeru i u klubu i u reprezentaciji. Osjećam se veoma sretnim što sam ispunio svoj san da se bavim sportom koji volim", poručio je tada Velšanin.

Posljednje godine karijere bile su teške sa brzonogog fudbalera pošto je završio na marginama u Real Madridu, dok su posudbe u Tottenhamu te kratka avantura za ekipu LA FC u MLS-u bili za zaboraviti.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Nakon što je okačio kopačke o klin, Bale se uglavnom posevetio porodici, tačnije supruzi Emmi Rhys-Jones i svojoj kćerci. 

S vremena na vrijeme igra golf te se pojavljuje na promotivnim događajima, tako se prije nekoliko mjeseci družio sa Novakom Đokovićem na jednom egzibcionom turniru.

Očigledno je da mnogo vremena provodi i u teretani pošto je njegovo tijelo ostalo isto kao u fudbalskim danima te mora se reći da Velšanin izgleda zaista impresivno.

Vrhunac slave je doživio igrajući za Real Madrid, ali u Kraljevskom klubu je poprimio i etiketu fudbalskog parazita. Razlog je očigledan.

"Izmuzao" Los Blancose

Tako je u sezoni 2022/21 za 193 minute na terenu od Reala naplatio ogroman novac, tačnije za svaku minutu na terenu uzeo je 90.000 eura.

Upravo je ogromna plata, navodno se spominjala cifra od 30 miliona po sezoni, bila glavni razlog što se Baleu nikad nije išalo iz Madrida.Zanimljivo, da iako je živio skoro deceniju u Španiji, nikad nije pokazao interes da nauči španski jezik i to je ono što su mu navijači Kraljeva posebno zamjerili.Dugo vremena su Kraljevi tražili način da ga se riješe, a na kraju se to desilo tako što mu je istekao ugovor.Posljednje veliko takmičenje u karijeri mu je bio nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru poslije čega je na opšte iznenađnje odlučio okačiti kopačke o klin.

Ostat će upamćen kao prvi fudbaler čiji je transfer koštao više od 100 miliona eura. Real ga je Tottenhamu 2013. godine platio 101 milion eura.