Gianluca Di Marzio kasno sinoć otkrio nove detalje o budućnosti Edina Džeke

Potvrde da je prelazak Edina Džeke iz Rome u Inter pitanje dana stižu sa svih strana.

Gianluca Di Marzio je možda i najpoznatiji transfer guru na svijetu. Novinar italijanskog Sky Sporta ima veoma pouzdane izvore, a ono što najavi se obično ispostavi tačnim.

Di Marzio je kasno sinoć donio i nove detalje vezane za prelazak Edina Džeke iz Rome u Inter, a sve bi trebalo biti gotovo ove sedmice.

Kapiten bh. reprezentacije će biti prvo pojačanje u eri Antonija Contea koji je prije nekoliko dana i zvanično postao trener Nerazzurra, javlja sportsport.ba.

Autor 14 golova na 40 mečeva u sezoni iza nas je odbio Romin prijedlog za potpis novog trogodišnjeg ugovora s Vučicom.

Di Marzio tvrdi da je Džeko već dogovorio sve s Interom, ali njegove informacije su nešto drugačije od ostalih jer bi 33-godišnji Sarajlija trebao potpisati dvogodišnji ugovor s opcijom za još jednu godinu.

Predviđeno je da se tokom sedmice obavi sastanak između dva kluba kako bi se posao i konačno završio. Roma Džekin igrački karton procjenjuje između 10 i 12 miliona eura.

Prema tvrdnjama italijanskog novinara Džekin dolazak neće utjecati na budućnost Muara Icardija. Tek u slučaju da Argentinac napusti Giuseppe Meazzu Inter bi se okrenuo dovođenju novog napadača.

Inače, popularni Dijamant se reprezentacijom BiH priprema za veoma važne utakmice kvalifikacija protiv Finske i Italije te je za nadati se da medijske špekulacije neće uticati na njegovu koncentraciju.