Gianluigi Buffon se nakon 18 godina vraća kući

Gianluigi Buffon danas je saopštio da neće produžiti ugovor sa PSG-om i da će nakon samo jedne sezone napustiti francuski klub.

Buffon je u PSG stigao prošlog ljeta nakon što je odlučio da napusti Juventus, te je s Parižanima potpisao saradnju na svega godinu dana.

No, PSG je htio da legendarni italijanski golman ostane u klubu još jednu sezonu, ali je on to odbio. Poručio je da je njegova avantura van Italije došla do kraja i da se vraća ponovo na Apenine.

Buffon ne želi još uvijek završiti karijeru i kako stvari stoje naredne sezone ćemo ga gledati na golu nekog italijanskog kluba. Mediji u ovoj zemlji da će to biti njegova Parma u kojoj je i ponikao.

Ovaj 41-godišnji golman za Parmu je debitovao još 1995. godine, a na ljeto 2001. godine napustio je klub i potpisao je za Juventus. U Juventusu je branio čak 17 godina.

Nije tajna da Parma želi vratiti Buffona u svoju ekipu, a čini se da isto želi i legendarni golman. Njegova priča mogla bi završiti na najbolji način i nakon 18 godina blizu je povratka u klub gdje je sve počelo.