Giannis je brilijantnu sezonu okončao NBA titulom i nagradom za MVP-ja finala

asd
Prije samo tri sedmice povreda koljena opasno je prijetila povratku Giannisa Antetokounmpa na parket, a sada je na samom vrhu sa svojim Milwaukee Bucksima.

Giannis je postigao 50 poena protiv Phoenix Sunsa u utakmici koja je Milwaukee Bucksima donijela titulu osvajača NBA lige i to je bila njegova možda i najbolja partija u karijeri. Osim toga, dobio i nagradu za NBA Finals MVP igrača, a u regularnoj sezoni je zaslužio još dvije MVP nagrade.

Prošlo je pola stoljeća otkako su Bucksi osvojili NBA ligu, a Kareem Abdul-Jabbar kao MVP imao prosjek od 27 poena i 18,5 skokova u četiri utakmice finala. Sada je Antetokounmpo postao prvi igrač s prosjekom od 35,2 poena, 13,2 skoka i 5,0 asistencija po utakmici sa šutom 61,8 posto.

"Vjerujte u svoje snove. Šta god da osjećate, kad god se osjećate loše, kada se čini da se dobre stvari neće dogoditi ili da nećete uspjeti u karijeri, košarci, bilo čemu, samo vjerujte u ono što radite i nastavite raditi. Ne dopustite da vam neko drugi govori šta ne možete biti i šta ne možete uraditi", rekao je Giannis nakon utakmice.

On se plašio da bi povreda mogla biti ozbiljna te da ga čeka duga pauza, ali se ipak vratio na parket za samo sedam dana pred početak NBA finala. U porazu u prvoj utakmici je upisao 22 poena i 17 skokova, a potom je imao najmanje 41 poen i 12 skokova u naredne dvije utakmice. Također, pamte se njegove blokade, prvo je blokirao Deandrea Aytona u pokušaju izjednačenja u četvrtoj utakmici minut do kraja susreta, a sjajno je reagovao i u finišu pete utakmice. Najbolje je ostavio za kraj, postigao je 50 poena, gotovo polovinu od ukupnog broja poena svog tima.

Giannis je ostao odan Bucksima te je u decembru potpisao produženje saradnje.

"Postoji posao koji se mora završiti", rekao je tada sjajni Grk. I završio ga je.