Gigs: Nikada nisam ni pomislio da će Ronaldo biti jedan od najboljih

Rajan Gigs, selektor Velsa i legenda Mančester junajteda, izjavio je da nikada nije ni pomislio da će Kristijano Ronaldo postati jedan od najboljih fudbalera u svijetu.

"U svom prvom meču za Junajted protiv Boltona je pretjerivao. Nije nam dodavao loptu, pravio je previše driblinga, simulirao je. Bili smo frustrirani. Za njega je to bio težak početak i nikada nisam mogao ni zamisliti da će jednog dana postati jedan od najboljih strijelaca u historiji nogometa", kazao je Gigs za Bein Sport.

Ipak, dodao je kako se uskoro Ronaldo mnogo promijenio.

"Odjednom više ništa nije bilo isto. Svi smo znali da moramo dodati loptu Kristijanu. Uprkos tome što smo u ekipi imali igrače poput Skolsa, Runija i Teveza, znali smo da moramo dodati loptu njemu. Jer, pravio je ogromnu razliku i izvlačio nas iz teških situacija. Jednostavno, znao je sam odlučiti utakmicu", rekao je Gigs, napominjući da je najupečatljivije to što je Ronaldo ostavio trag u svim klubovima za koje je igrao.

"Neki igrači dožive vrhunac u određenom trenutku karijere, ali je Kristijano ponovio sve to više puta u mnogim klubovima od Mančester junajteda, Reala, pa sada i do Juventusa. Svih ovih godina se prilagođavao različitim stilovima igre, pa sad igra desno i lijevo, naprijed, postiže golove, asistira, otvara prostor, dribla. Zato je s pravom među najboljima ikada", kazao je Gigs.