Gilberto Silva ponovo stigao u Sarajevo, bivši selektor BiH ga odveo na ćevape

posjeta
Legendarni brazilski nogometaš Gilberto Silva (46) ponovo je posjetio Sarajevo, gdje je bio gost proslavljenog bh. igrača i stručnjaka Faruka Hadžibegića (65).

 

Nakon što je Silva ljetos u sklopu turneje "FIFA World Cup Trophy Tour by Coca-Cola" promovisao trofej Svjetskog prvenstva i tom prilikom zaigrao mali nogomet s prisutnom djecom na platou prekoputa Vijećnice, nekadašnji brazilski as ponovo se pojavio u glavnom gradu BiH.

Bivši nogometaš, reprezentativac i selektor bh. reprezentacije Faruk Hadžibegić bio je njegov domaćin, a njih dvojica su se upoznali upravo na pomenutoj turneji trofeja SP-a.

Popularni Hadžija je Gilberta odveo na ćevape u čuvenu "Peticu" kod Ferhatovića, gdje je legendarni Brazilac uživao u bh. specijalitetima.

Punim imenom Gilberto Aparecido da Silva, za reprezentaciju Brazila je nastupio 89 puta uz tri postignuta gola, a 2002. godine je s Kariokama postao prvak svijeta.

Brazilski nogometaš je najveći trag ostavio u Arsenalu za koji je igrao od 2002. do 2008. godine i bio je dio "Nepobjedivih" kada su Topnici osvojili titulu prvaka Engleske bez ijednog poraza u sezoni 2003/2004.