Gojak ne brine za transfer: Ko još kupuje na temelju jedne utakmice...

.
Reprezentativac BiH Amer Gojak u posljednje vrijeme je česta tema na Maksimiru.

 

Gojak je bio izložen kritikama hrvatske javnosti nakon što je u derbiju s Hajdukom dobio crveni karton i ostavio saigrače na cjedilu, no njegovo ime se iz dana u dan pominje i u kontekstu potencijalnog transfera.

 

Nije tajna da je Gojak trenutno jedan od najtraženijih fudbalera Dinama i da se za njega interesuju renomirani evropski klubovi, a pojedini mediji u susjedstvu već su objavili da je za 'Modre' možda odigrao i posljednji meč.

 

"Puno se priča, ali ništa službeno. Kada nešto bude, vidjet ćemo. Moj otac i brat se brinu o tome, na meni je da treniram i igram", rekao je Gojak u razgovoru za Sportske novosti.

 

Na derbiju s Hajdukom promatralo ga je nekoliko skauta. Nada se da crveni karton neće pokvariti ukupne recenzije.

 

"Niko ozbiljan ne kupuje igrača na temelju jedne utakmice ili jednog poteza. Vjerujte, niti će me neko kupiti na osnovu jedne utakmice, niti će odustati od mene zbog crvenog kartona", uvjeren je bh. fudbaler.

 

Dodao je također kako je trenutno fokusiran samo na Dinamo, iako, priznaje da mu je želja okušati se u jednoj od najvećih evropskih liga. U ovom trenutku je najbliži Seriji A gdje ga žele Atalanta i Fiorentina.