Gol po kome svi pamte novog trenera Željezničara: Akrapović gotovo s centra pogodio protiv Izraela

.
Novi trener Fudbalskog kluba Željezničar Bruno Akrapović je tokom igračke karijere odigrao i 14 utakmica za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Postigao je pogodak i to na utakmici protiv selekcije Izraela 11. oktobra 2000. godine kada je gotovo sa centra igrališta matirao protivničkog golmana.

Inače, taj pogodak nam nije donio pozitivan rezultat budući da je reprezentacija BiH poražena u tom susretu rezultatom 3:1, a golove za Izraelce su postigli Eyal Berković, Yossi Abukasis i Yaniv Katan.

Akrapović je igračku karijeru započeo u Čeliku iz Zenice nakon čega je igrao za Arminiju Hannover, Gottingen, Celle, Wolfsburg, Mainz, TeBe Berlin, Cottbus, Rot-Weiss Erfurt, Offenbach, Vorsfelde te DJK Germania Wolfsburg gdje se i oprostio 2011. godine.

Trenersku karijeru je počeo u Vorsfeldeu gdje je obavljao funkciju igrača trenera nakon čega je istu ulogu imao i u DJK Germania Sport.

Radio je kao pomoćnik u Wolfsburg II te Saturnu, a prvi samostalni angažman je imao u Mosoru. Još je radio kao trener u ekipama NK Val, Solin, Neretvanac iz Metkovića, Europa, Shkendija, Split, Lokomotiv Plovdiv, CSKA Sofija, AL Wehda te Akritas sa Kipra gdje je imao posljednji angažman.

Video pogledajte OVDJE.