Golden State razbio Portland u prvoj finalnoj utakmici Zapadne konferencije

Počela je finalna serija Zapadne konferencije NBA lige, a Golden State Warriorsi u prvom susretu svladali su Portland Trail Blazerse sa 116:94…

Iako bez Kevin Duranta i DeMarcusa Cousinsa, Golden State Warriorsi svladali su Portland Trail Blazerse lakoćom sa 116:94 u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije. Blazersi su ostavili previše prostora na vanjskom šutu Stephenu Curryju, a on takve stvari nemilosrdno kažnjava.

Uoči ove serije, do povratka Duranta, bilo je jasno kako Portland za uspjeh mora limitirati učinak Curryja i Klayja Thompsona, no oni su susret završili s kombiniranih 62 poena i 12 ubačenih trica. U takvoj igri bilo je teško očekivati nešto više od Blazersa čija je obrana samo na trenutke bila na razini ovakvog susreta. S druge strane Warriorsi su svoju domaću zadaću odradili puno bolje, usporili su Damiana Lillarda i CJ-a McColluma i tako značajno umanjili šanse Blazersa.

Portland je vodio samo na početku susreta kada je krenuo s 5:0, kasnije je jednom poravnao na 9:9 i ostatak susreta konstantno je bio u minusu. Već u prvom poluvremenu Warriorsi su prijetili potpunim odvajanjem, Portland je bio konstantno za petama, a za ugodniji odlazak domaćina na odmor pobrinuo se Curry s dvije trice u zadnjih 40 sekundi poluvremena.

Nije se dugo čekalo na odvajanje domaćina u drugom poluvremenu. Otišli su Warriorsi na 17 razlike, ali Portland je u završnici treće dionice još jednom odgovorio i dobrom dionicom Rodneyja Hooda smanjio je na samo šest poena zaostatka uoči zadnjih 12 minuta.

Dok je Steph Curry odmarao na klupi, Quinn Cook preuzeo je njegovu ulogu, Portland ništa nije mogao obraniti dok domaćini nisu mogli promašiti i uslijedilo je novo odvajanje. Pokušavali su gosti nekako ostati u susretu, ali priključio se i Thompson, vratio se na parket Curry i u zadnje četiri minute Warriorsi su se potpuno odvojili.

U toj završnici Portland se raspao i igrači s klupe Golden State dovršili su posao i odveli svoju momčad na najviših 116:94 i nanijeli Blazersima visok poraz. Prednost je na kraju izraženija nego što je bila razlika tokom susreta, ali u serijama doigravanja ionako je svejedno jeste li izgubili s jedan ili 21 koš razlike.

Stephen Curry susret je završio s 36 poena (9/15 trica), sedam asistencija i šest skokova, Klay Thompson dodao je 26 poena, a Draymond Green 12 poena, deset skokova i pet asistencija.

Kod Blazersa Damian Lillard ubacio je 19 poena uz šest asistencija, a po 17 poena dodali su Mo Harkless, CJ McCollum i Rodney Hood. Enes Kanter završio je s deset poena i 16 skokova, piše RTL.