Golijada na sjeveru Italije, Milan postigao pet golova, a nije pobijedio

.
Rossonerima "samo" bod

 

Fudbaleri Milana gostovali su u Reggio Emiliji kod ekipe Sassuola u 32. kolu italijanske Serije A, a vrlo efikasan meč završen je rezultatom 3:3.

Milan je u četvrtak na San Siru poražen od Rome sa 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige, čime je prekinuta serija od čak sedam uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima. Poraz od Rome ostavio je traga na fudbalere Milana, koji su u nešto kombinovanom sastavu došli tek do boda protiv slabašnog Sassuola.

Ipak, današnji remi možda se mogao i očekivati. Jasno je bilo da će Milan misliam biti na Romi, da će biti određenih promjena u sastavu, da ima i umora, ali i da nema pretjeranog motiva kod Rossonera koji su sigurni učesnici Lige prvaka i na tabeli teško mogu nešto promijeniti.

S druge strane, Sassuolo je "morao" da osvoji bodove u borbi za goli život. Mogu da žale što nisu izdržali do kraja i upisali pobjedu, ali s druge strane, mogu da budu i sretni jer je Milan dao čak pet golova, pošto su dva poništena od strane VAR-a.

Danas su za samo 10 minuta šokirali favorizovane goste. U 4. minuti Pinamonti je pogodio za 1:0, a već u 10. minuti Lauriente je bio precizan za 2:0. U 18. minuti Chukwueze je pogodio, ali je gol zbog milimetarskog ofsajda poništen.

Rafael Leao je sjajno pogodio u 20. minuti i smanjio na 2:1, no u 53. minuti Lauriente drugim golom donosi Sassuolu vodstvo 3:2. Samo šest minuta kasnije Luka Jović je smanjio na 3:2.

Chukwueze je i u 63. minuti postigao gol i ponovo mu je VAR uskratio slavlje, da bi tek u 84. minuti Okfabor zabio za konačnih 3:3.

Ne vole u Milanu da kiksaju na ovakvim mečevima, ali današnji remi brzo će biti zaboravljen. Slijedi mnogo važniji revanš s Romom u Evropskoj ligi, pa potom veliki derbi s Interom.

Sassuolo odmara do narednog vikenda, a onda će ugostiti Lecce i tražiti nove bodove spasa.