U Jajcu ružne scene: Golman domaće ekipe napao sutkinje, susret prekinut!

.
U NS SBK/KSB pod kojim se igra ova liga mnogo toga neštima

 

Mnogo toga neštima u Nogometnom savezu Srednjobosanskog kantona.

 

Novu ljagu na 'rad' ovog Saveza danas su bacili u Jajcu gdje je Elektrobosna ugostila Novu Bilu u zaostalom susretu 1. kola.

Naime, susret je prekinut u posljednjim minutama kada je golman domaće ekipe Adnan Žilić verbalno, pa zatim fizički napao glavnu sutkinju Senidu Saldum iz Travnika, a onda i njenu prvu pomoćnicu Erminu Abdaković iz Nević Polja.

 

Nakon uvreda zbog jedne od odluka, Žilić se nije mogao zaustaviti, pa su u strahu za svoju bezbjednost mlade sutkinje odlučile da prekinu meč.

 

Sada se očekuje izvještaj službenih lica i vjerovatno će gosti iz Nove Bile do pobjede za zelenim stolom, dok domaće i Žilića vjerovatno očekuje žestoka kazna.

 

Ipak, to se možda i neće desiti s obzirom da su NS SBK/KSB okrenuti Izbornoj Skupštini, a već odavno bitne su samo stolice, odnosno pozicije.

 

Nogomet, stadioni i sportski radnici su drugom planu, posebno u Kantonalnoj ligi, gdje pravila skoro i da nema. Prošle godine, tačnije 12.05. 2019. godine u duelu Elektrobosne i Dnoluke Mujo Nešust, predsjednik Skupštine NK Dnoluka, prišao je glavnom sudiji i zatvorenom pesnicom ga udario u glavu, a posla je zatim bilo i za policiju.

 

I taj meč je prekinut, a sudija Kenan Brzika je pomoć dobio u medicinskom centru Jajce, da bi izjavu dao u PS Jajce.

 

Da li će se iz NS SBK/KSB oglasiti ostaje nam da vidimo. Nakon što su službena lica dozvolila da meč Druge lige Zapad između Iskre i Viteza oba tima igraju u plavim dresovima, iz Saveza se nisu oglašavali.

 

 Nek' se kotrlja...