Golman hrvatske reprezentacije rasplakao se na press konferenciji

Press konferencija u Sočiju reprezentativaca Hrvatske Danijela Subašića i Domagoja Vide započela je u veselom tonu.

Junak Subašić odgovarao je na pitanja o tome kako je “uništio” Dance, smijao se s Vidom i u jednom trenutku čak pozirao kao ‘Epic Brozo’, ali nakon jednog pitanja se skroz slomio…

– Mi koji nismo previše upoznati sa situacijom, koliko vam znači majica s likom Hrvoja Ćustića – bilo je pitanje za Subašića, a on nije mogao zadržati suze.

– Pa kada se to dogodilo… – počeo je potreseni Danijel pa stao. Nije mogao više govoriti, emocije su bile prejake, a riječ je preuzeo Domagoj Vida.

– Oprostite na suzama, je*biga. Emocije su *ebena stvar – rekao je Subašić.

Subašić je “skinuo” tri penala Dancima. Koja je tajna tih odbrana? Jesu li to raniji izlasci s linije?

– Suci nas puno upozoravaju da ostanemo na liniji. Normalno je da izađemo metar ispred linije. Mislim da je sve regularno. Ne znam ko priča o tome. Onaj sudac što je dao tri žuta kartona? Nek ne priča više – rekao je Subašić.

Domagoj Vida nakon pobjede nosio je Danijela Subašića na leđima. Onda se dogodila mala nezgoda…

– Više njega leđa bole nego mene koji sam pao. Bila je nezgoda – kaže Danijel.

Što je Subašiću prolazilo glavom prije raspucavanja?

– Bio sam miran. Dan prije na treningu smo pucali penale i obranio sam ih pet, šest. Mislio sam si ‘daj Bože da i danas obranim kada treba’. Poklopilo se. Hvala i dečkima koji su pucali, jer nije bilo lako. Veliki je to pritisak. Na kraju je sve lijepo završilo – rekao je Subašić, te prokomentarisao meč četvrtfinala koji ih očekuje protiv domaćina Rusije.

– Ma sigurno će biti teška. Igraju kod kuće, imat će veliku podršku navijača i dobra su ekipa. Bit će teško, ali dodatna je motivacija zbog toga što će svi na stadionu biti protiv nas.

– Oni su domaćini. Valjda bi trebali napasti. Ne znam što bih rekao. Imaju dobru ekipu i dobre pojedince. Ići će iznad svojih mogućnosti, ali mislim da imamo odgovore na sve što nas čeka, rekao je Subašić, prenose hrvatski mediji.