Gostujućim navijačima zabrana na neutralnim terenima?

.
Početak nove premijerligaške sezone poprilično je zakomplikovan zbog brojnih odgoda utakmica, a dosta njih igra se na neutralnim terenima.

 

U prvom kolu nisu igrani mečevi Sarajevo - Tuzla City i Sloboda - Zrinjski zbog nastupa Tuzlaka i Mostaraca u Evropi, a odgode nas čekaju i u drugom, pa i trećem kolu.

Osim toga, dosta utakmica igra se na neutralnim terenima jer su u toku radovi na postavljanju novih terena na mnogim stadionima u Premijer ligi BiH. U prvom kolu je Borac gostovao Slogi Doboj u Modriči, dok će recimo duel 2. kola između Borca i Sarajeva biti odigran u Bosanskom Novom.

Meč Slobode i Zrinjskog igrat će se u Gradačcu, dok će se derbi između Veleža i Zrinjskog u šestom kolu po svemu sudeći odigrati u Gabeli.

Upravo zbog toga su iz nadležne komisije predložili da se na neutralnim, odnosno zamjenskim terenima zabrani dolazak gostujućih navijača, a ova odluka bit će na snazi sve dok se tereni ne završe. Neslužbeno, donesena je odluka, ali još uvijek nismo dobili službenu potvrdu. Pokušali smo provjeriti, no s obzirom da je isteklo radno vrijeme, iz NFSBiH nismo mogli dobti potvrdu ove informacije.

Postoji opravdan strah da bi moglo doći do sukoba među navijačima i da neće biti moguće osigurati bezbjednost u takvim okolnostima.

Dakle, to bi značilo da će se duel Borca i Sarajeva igrati bez prisustva gostujućih navijača, a to će biti slučaj i na mnogim drugim mečevima u prvom dijelu nove sezone Premijer lige BiH.