Gotova karijera Sergija Aguera?!

asd
Zbog problema sa srcem, Sergio Aguero privremeno će barem okončati profesionalnu karijeru.

Argentinski napadač ljetos je kao slobodan igrač iz Manchester Cityja prešao u Barcelonu. Nije bio potpuno spreman i taman kada se oporavio te vratio na terene, povrijedio se.

U duelu s Alvesom Aguero je imao probleme s disanjem, osjetio je jake bolove u prsima i odmah je prevezen u bolnicu. Konstatovano je da ima nepravilne otkucaje srca i da će pauzirati oko tri mjeseca.

Radio Katalonija sada javlja da je Aguerova karijera gotova i da se on neće zbog tih problema moći vratiti nogometu.

Konačnu odluku ljekari će donijeti za nekoliko mjeseci, a u međuvremenu će Aguero biti pod stalnim nadzorom i redovno će raditi pretrage.

Bio bi to zaista tužan kraj jedne velike karijere.

33-godišnji Aguero je ponikao u Independienteu, a u Evropi igrao za Atletico Madrid i Manchester City prije potpisa za Barcelonu. S Madriđanim je osvajao Ligu Evrope i Superkup Evrope, dok je sa Cityjem osvojio čak pet titula u Engleskoj, te je igrao finale Lige prvaka.

Najveći uspjeh s Argentinom mu je osvajanje Copa Americe 2021. godine i finale Svjetskog prvenstva 2014. godine, a ima niz trofeja i sa omladinskim selekcijama Gaučosa. Ne treba zanemariti ni mnoga individualna priznanja koja je osvajao tokom karijere.