Gotovo je! Haaland ide u Englesku i postaje najplaćeniji igrač u historiji Premiershipa

.
Norveški napadač Erling Haaland gotovo izvjesno će postati novi nogometaš Manchester Cityja, a on će u klubu s Etihada postati najplaćeniji igrač u historiji engleskog Premiershipa.

Građani će platiti 75 miliona eura Borussiji Dortmund te na taj način aktivirati otkupnu klauzulu u ugovoru ovog igrača, što znači da se ovaj klub faktički ništa više neće pitati i da sve ostaje na Haalandu, njegovom ocu i agentu s jedne te Manchester Cityju s druge strane.

City je od početka bio jedan od glavnih favorita za potpis Haalanda, a posebno kada je postalo jasno da će njegov naredni klub biti onaj koji "plati više" i da faktički ništa osim novca nije važno.

Haaland će, pišu mediji u Engleskoj, dobiti platu od 500.000 funti sedmično, odnosno 600.000 eura, te će ujedno postati i najplaćeniji igrač u historiji Premiershipa.

 

Ukupno, Haaland bi trebao dobiti 31 milion eura godišnje, a na ime provizije za ovaj transfer njegov agent Mino Raiola dobit će 70 miliona eura.

Poređenja radi, trenutno su najplaćeniji igrači u Engleskoj Kevin De Bruyne i Cristiano Ronaldo koji zarađuju blizu 460.000 eura sedmično

Izvor: