Grabar Kitarović: Ne znam kako ću izdržati do nedjelje

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na Danu županija u Zagrebu komentarisala je utakmicu finala Svjetskog prvenstva s Francuskom.

"Osjećam se uzbuđeno i ne znam kako ću izdržati do nedjelje, a vjerujem da ćemo pobjediti. Bez obzira na rezultat mi jesmo pobjednici", kazala je Grabar-Kitarović i naglasila da su "Dalićevi vitezovi već nadmašili Ćirine sinove".

"Moramo iskoristiti trenutak optimizma kako bi pokrenuli pozitivne procese u Hrvatskoj. Ovo može dovesti i do gospodarskog uzleta, ako se ovu situaciju dobro iskoristi", kazala je Grabar-Kitarović o uspjehu hrvatskih fudbalera.

Rekla je da će vjerovatno francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu donijeti dres hrvatske reprezentacije i spomenula da ga je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu već poklonila.

"Neću predviđati rezultat, u tome nisam dobra. Samo da bude pobjeda", kazala je predsjednica Hrvatske te komentarisala najavljenu izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona.

"Već dulje vrijeme zastupam da je to nacionalni projekt oko kojeg se moramo ujediniti i to trebati gledati kao ulaganje u budućnost", kazala je o izgradnji novog nacionalnog stadiona.

Dodala je da će na doček igrača na Trg bana Jelačića doći kao navijač.

"Doći ću kao navijač, a ne kao političar i predsjednica. U nedjelju na utakmicu ne idem samo kao predsjednica nego kao vatreni navijač naše reprezentacije, ne samo nogometne nego i u drugim sportovima, ali i kao netko tko je igrao nogomet u djetinjstvu", rekla je Grabar-Kitarović.