Grad Banja Luka će biti sportski centar regije

.
Banja Luka je i prije ovog turnira bila domaćin teniskih turnira, ali iz ITF serije

Za sedam dana počinje veliki teniski turnir u Banjoj Luci iz serije ATP 250, a na njemu će između ostalog nastupiti i najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

 

Banja Luka je trenutno sportski centar regije, a uoči samog turnira velika sredstva su uložena i u infrastrakturu.

Iz Budžeta Banje Luke se prema najavama trebalo izdvojiti 15 miliona KM, a ukupna vrijednost je procijenjena na oko 23 miliona KM.

Privodi se kraju izgradnja multifunkcionalne dvorane kapaciteta 5.000 sjedećih mjesta, a osim toga grad je uz teren dobio novu šetališnu zonu, aleju i obnovljen Park "Mladen Stojanović". Dvorana će nakon turnira, koji će se održati biti ustupljena Teniskom savezu RS.

Počelo je postavljanje posljednjih redova tribina na centralnom terenu za više od 5.000 ljubitelja ovog sportskog spektakla i unutrašnji radovi na samoj dvorani su pri kraju. Obišao sam i prostorije u kojima će se najveća imena iz svijeta tenisa pripremati za mečeve. Zaista impozantno i nešto što Banja Luka zaslužuje – naveo je Stanivuković prije nekoliko dana.

Privodi se kraju i izgradnja kružnog toga u Ulici olimpijskih pobjednika, koja se nalazi u blizini teniskih terena. Ono što je posebno interesantno je da će skulptura reketa krasiti rotor kružni tok.

Da bi bio potpuni ugođaj za turiste Grad Banja Luka je uoči turnira obezbijedio i autobus za besplatne panoramske ture.

Banja Luka dobila novu atrakciju - autobus za besplatne panoramske ture. Turisti, gosti i naši Banjalučani, nakon brendiranja, imaju priliku vidjeti naš grad iz jedne potpuno druge perspektive – napisao je Stanivuković.

Podsjećamo, turnir će se održati od 16. do 23. aprila.

Domaćinstvo su dobili kao neku vrstu poklona, pošto se teniski kompleks u Beogradu trenutno proširuje. Ovaj turnir se prethodne dvije godine održavao upravo u Beogradu.

Spisak zvijezda predvodi Novak Đoković, ali neće biti jedino atraktivno ime na turniru. Pored Đokovića nastupit će i Rus Andrej Rubljov (Andrey Rublev), zatim Borna Ćorić, Stanislas Vavrinka (Wawrinka) i mnogi drugi teniseri iz samog vrha.

Banja Luka je i prije ovog turnira bila domaćin teniskih turnira, ipak onih iz ITF serije, koji su bili mnogo slabiji, barem što se tiče tenisera koji su nastupali.

Stoga, ne iznenađuje spremnost da se prihvati organizacija ovako bitnog turnira, kao i uspjeh u istom.

 

Foto:Grad Banja Luka