Grbić Hajduku nije valjao, ali za Atletico je sasvim dobar

.
GOLMAN Lokomotive Ivo Grbić pred senzacionalnim je transferom. Liječnički pregled i potpisivanje ugovora 24-godišnjeg Splićanina dijele od prelaska u veliki Atletico Madrid.

 

Lokomotiva bi trebala dobiti četiri milijuna eura, a s bonusima bi mogli utržiti i šest, čime bi Grbić postao najskuplji hrvatski golman u povijesti. Atletico će mu dopustiti da brani za Lokomotivu u 2. pretkolu Lige prvaka protiv bečkog Rapida, a zagrebačkom klubu poslat će svojeg trećeg golmana, 21-godišnjeg Brazilca Alexa dos Santosa.

 

O transferu smije govoriti tek nakon što potpiše

 

"Ne smijem govoriti o transferu dok ne bude služben, čujemo se idućeg tjedna", zamolio je Grbić za razumijevanje kad smo ga nazvali za komentar.

 

Spominjao se i interes West Bromwich Albiona sa Slavenom Bilićem na klupi, no Grbić ipak neće u Premiership nego u La Ligu. Nametne li se Diegu Simeoneu, možda će se već iduće sezone naći u situaciji jedan na jedan s Leom Messijem, o čemu ne tako davno nije mogao ni sanjati.

 

"Ivo je potpuno zasluženo pred potpisom za tako velik klub jer je uz Livakovića trenutačno naš najbolji golman. Mi ćemo se probati snaći, imamo neka rješenja kako da pokrpamo njegov odlazak", rekao je za Index trener Lokomotive Goran Tomić prije dva dana, dok još ni sam nije bio siguran je li vijest o Grbićevu spektakularnom transferu istinita.

 

No s obzirom na njegove predstave u Lokomotivi, transfer je svakako zaslužen. Grbić je za Lokomotivu odigrao 74 utakmice i jedan je od najzaslužnijih za osvajanje drugog mjesta u HNL-u i povijesni izlazak u kvalifikacije za Ligu prvaka.

 

U Kranjčeviću je stigao na ljeto 2018. iz Hajduka, u kojem nije dobio pravu priliku, iako je ona bila sve što je želio.

 

U Hajduku u sedam utakmica obranio dva penala. Nije bilo dovoljno da ga zadrže

 

"Imao sam 19 godina kad su mi dali šansu. Igrao sam sedam utakmica, a protiv Splita i Belupa sam obranio penale. Navijači su stali iza mene, no u klubu očito nisu vjerovali da sam dovoljno dobar za Hajduk. Dvije i pol godine nisu mi dali šansu da pokažem što znam. Nisam tražio ni plaću, obitelj mi je iz Splita, i tražio sam samo šansu. Ništa više. Kao svakom klincu iz Splita, san mi je braniti za Hajduk. Nažalost, to se nije dogodilo i morao sam otići nekim drugim putem", rekao je Grbić u nedavnom intervjuu za Index.

 

Za razliku od njegova matičnog kluba, čitatelji Indexa prepoznali su Grbićevu kvalitetu i proglasili ga najugodnijim iznenađenjem HNL-a među mladim igračima.

 

"Naravno da mi je drago da su ljudi prepoznali i moje kvalitete, ali i rad cijele momčadi na čelu s trenerom Tomićem. Uspio je stvoriti sjajnu ekipu koja je onda izbacila pojedince. Lokomotiva je klub kojem je primarna zadaća afirmirati mlade igrače, a puno njih je napravilo velike transfere. Iza nas je super sezona", skromno je prokomentirao Grbić.

Oblaka je istaknuo kao jednog od omiljenih golmana. Sad će biti suigrači

 

Zbog tih je predstava dobio i poziv izbornika Dalića pa iako još nije ni dobio priliku za debi, na širem je popisu i u konkurenciji za hrvatsku "jedinicu", što mu je velik motiv za daljnji napredak.

 

A nakon Dalićevog, stigao je i poziv Diega Simeonea. Grbić je u nedavnom intervjuu za Index rekao da bi karijeru najviše volio nastaviti u Premiershipu, ali i da bi bilo koja Liga petice bila top i dokaz da je nešto napravio u karijeri. Kao jednog od omiljenih golmana, uz Manuela Neuera i Edersona, istaknuo je Slovenca Jana Oblaka.

 

Baš će njemu Grbić raditi konkurenciju u novom klubu, od njega će učiti, možda ga povremeno mijenjati, a ako bude dovoljno dobar, jednog dana ga i istisnuti s Atleticova gola.