Guardiola: Ako neko može da se izdigne, to je Real

GUARDIOLA
Manchester City ostvario je veliku pobjedu u prvom meču osmine finala Lige šampiona u Madridu protiv Reala 2:1. Ipak, i pored lijepe prednosti pred revanš trener "Građana" Pep Guardiola poziva na oprez.

"Ako je neki tim sposoban da se izdigne u Ligi šampiona onda je to Real Madrid. Nismo uspjeli na početku meča jer su oni veoma dobro kontrolisali situaciju na terenu. Markirali su nas kada smi bili bolji, a onda smo mi dali golove kada su oni bili bolji. Ovo je takmičenja sa usponima i padovima. Stvorili smo mnogo šansi, ali je Courtois bio sjajan. Ovo je jako dobar rezultat jer smo dali dva gola u gostima", rekao je Guardiola.

Mnogi smatraju da je uvođenje Raheema Sterlinga preokrenulo meč.

"Primit ću komplimente jer smo pobijedili. Kada se pobijedi, sve je samo cvijeće i priča se o inteligentnim trenerima. Kada se izgubi, sve je suprotno. Da smo izgubili, svi bi me kritikovali jer sam po vašem mišljenju počeo bez centarfora. Ali svi radimo ono što možemo. Imali smo mnogo prilika, a oni su do gola imali samo šansu Benzeme. Znate, Santiago Bernabeu nije mjesto na kojem možete da stvorite baš 20 šansi za gol", zaključio je Španac.

Izvor: