Guardiola: Nikad ljepše nisam spavao

Odbrojavaju se sati do početka utakmica 38. kola engleske Premier lige, nakon kojih ćemo (napokon) saznati ko je prvak Engleske.

Guardiolin City je na pragu nove titule, a za to im je dovoljna samo pobjeda kod Brightona. S druge strane, Liverpool koji ima bod manje dočekuje Wolverhampton i osluškivat će dešavanja s Amexa.

"Tako sam sretan i uopće nisam nervozan. Nervozniji sam bio pred duel s Liverpoolom u januaru kada smo mogli zaostajati 10 bodova. Sada spavam kao beba. Imam miran i lijep san", kazao je Guardiola.

Ovo je osmi put da se trka za naslov prvaka rješava u zadnjem kolu, a u prethodnih sedam puta je titulu osvajao tim koji je u posljednje kolo ušao kao lider.

"Rekao bih da ne moram ništa reći da motiviram igrače. Mislim da nemam potrebe da išta govorim. Žele da osvoje Premier ligu. Idemo u Brighton da pobijedimo. Nismo uopće razgovarali o tome šta ako izgubimo, o slavlju ili bilo čemu vezanom za taj meč u Brightonu. U nedjelju ćemo samo izaći na teren i igrati i to je sve", tvrdi Pep.

Iako će bivši trener Barcelone i Bayerna uporno govoriti da ne postoji strah ili neka vrsta uzbuđenja, vjerovatno postoji barem mrvica toga. Ipak se radi o velikom ulogu i sve će odlučivati 90 minuta pred nama.