Guardiola rekao da je Napoli najbolji tim u Evropi, stigao mu ponižavajući odgovor od Spallettija

N
Trener Napolija Luciano Spalletti kaže da neće nasjesti na "igrice" Pepa Guardiole, koji je rekao da je ovaj tim trenutno jedan od najboljih u Evropi, te da je svjestan kako španski stručnjak tako želi prebaciti pritisak na trenutno prvoplasiranu ekipu u Italiji.

Guardiola je nakon pobjede Manchester Cityja protiv Leipziga u osmini finala Lige prvaka rekao da je Napoli uz Arsenal trenutno najbolji tim u Evropi, no trener ovog tima - Luciano Spalletti, kaže da nije ponosan na Guardioline riječi.

"Nisam ponosan zbog Guardiolinih riječi. Zapravo, povodom onog što je rekao, ne osjećam baš ništa. Znam ja te igrice koje koriste treneri da prebace pritisak na protivnika", rekao je Spalletti pa nastavio:

"Zaista, zar trebamo staviti Napoli ispred Manchester Cityja? Valjda postoji razlog zašto oni mogu potrošiti 900 miliona eura, a mi samo devet? Žele nas uzdići da bi nas na kraju lakše zakucali za dno."

Napoli je u osmini finala bez većih poteškoća nadigrao i izbacio Eintracth iz Frankfurta, a oni će u petak saznati rivale u četvrtfinalu, odnosno s kojim bi igrali u eventualnom polufinalu najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi.

Uz njih, u žrijebu su Milan, Manchester City, Real, Bayern, Benfica, Inter i Chelsea.