Guardiola se plaši Bayerna: "To im nije mana, to je njihova prednost, siguran sam"

.
Zna da nije gotovo

 

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola smatra da je Bayernu prednost sve ono što se događalo u proteklom periodu.

Manchester City je u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka savladao Bayern sa 3:0, ali Guardiola ne želi prerano slaviti. Uoči revanša u srijedu na Allianz-Areni, španski stručnjak upozorava na svoj bivši klub.

Prema riječima Guardiole, sve što se događalo i taj incident između Sadija Manea i Leroya Sanea može samo da bude dodatna prednost Bavaraca pred meč u srijedu.

„Njima to nije mana, već prednost u odnosu na nas, prilično sam siguran. Savršeno poznajem ovaj klub", rekao je Guardiola.

Objasnio je da je mogao zamisliti kako bi njegov tim pristupio revanšu da je City izgubio prvu utakmicu u gostima sa 3:0:

"Igrači Bayerna igrat će iznad svojih mogućnosti, igraće kao da je finale. Znam šta govorim. To je vrhunski tim. Ako budete pasivni, patit ćete. Važni će biti dueli na sredini terena. Što se tiče incidenta u svlačionici Bayerna, ponekad ti treba sukob da stvari krenu nabolje", zaključio je menadžer Građana.

On je vodio Bayern od 2013. do 2016. godine i svakako dobro poznaje stanje u njemačkom prvaku, iako je svjestan da njegov aktuelni tim sada ima jako dobru zalihu, ali ne želi nipošto otpisati Bavarce.

Guardiolin tim u subotu je dobio Leicester sa 3:1, a dan kasnije radovao se kiksu Arsenala protiv West Hama (2:2), pa je sada City samo četiri boda iza Topnika, s tim da ima utakmicu manje, a i duel sa Arsenalom svom stadionu u narednom kolu.

Dakle, City je sada u dobroj poziciji i još uvijek ima priliku da odabrani titulu, dok je najveća želja i Guardiole i svih u klubu da se osvoji trofej Lige prvaka.

Naravno, pokušaće da osvoje sve trofeje, uključujući i FA kup. Polufinale ovog turnira igraju 22. aprila protiv Sheffield Uniteda.