Haaland je kralj Manchestera, City se poigrao s Unitedom u velikom gradskom derbiju

.
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na Old Traffordu u 10. kolu Premiershipa ekipu Uniteda rezultatom 3:0 te su se tako probili na treće mjesto engleskog prvenstva.

Od početka utakmice City je imao inicijativu, a prvu veliku priliku imali su u osmoj minuti preko Fodena. Do vodstva su stigli u 26. minuti susreta kada je Haaland realizovao penal kojeg je prethodno sudija Tierney provjeravao koristeći VAR tehnologiju.

United je uzvratio nakon pola sata igre kada se u sjajnoj prilici našao Bruno Fernandes, ali je bio za malo neprecizan. I u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena viđene su dvije odlične šanse. Prvo je Ederson zaustavio projektil McTominayja, a sjajnom odbranom na drugoj strani uzvratio mu je Onana nakon udarca Haalanda. Na odmor se otišlo rezultatom 0:1.

Drugo poluvrijeme počelo je promašajem Fodena, ali ubrzo ga je ispravio nezaustavljivi Haaland koji je tako postigao 47. gol u Premiershipu u 45 nastupa.

Onana je i do kraja utakmice spašavao United, a u najbolje dvije prilike našli su se Grealish i ponovo Haaland, dok je s druge strane najbliži golu bio Rashford koji je bio za malo neprecizan u 69. minuti susreta. Konačnih 3:0 za City postavio je Foden nakon asistencije večeras odlično raspoloženog Haalanda.

City se večerašnjom pobjedom probio na treće mjesto Premiershipa, dok je United ostao na osmoj poziciji. U narednom kolu City dočekuje Bournemouth, dok će United gostovati Fulhamu.

Rezultat i strijelci:

Manchester United - Manchester City 0:3 (Haaland pen. 26', 49', Foden 80')