Haaland odigrao najlošiju utakmicu sezone, legenda odmah kritikuje: Odabrao je pogrešan klub

Haaland
Bivši defanzivac Liverpoola Jamie Carragher nakon poraza Manchester Cityja od Tottenhama zapitao se da li je Erling Haaland napravio pravi potez dolaskom na Etihad, a u kontekstu toga da ne pokazuje puni raspon sposobnosti.

 

Norvežanin je u ovoj sezoni postigao 25 pogodaka u 19 mečeva u Premiershipu i definitivno sve izgleda sjajno što se tiče statistike, no na terenu je situacija potpuno drugačija i Haaland je odigrao pet-šest jako loših utakmica u kojima nije dao nikakav doprinos ekipi. Upravo o tome govorio je Carragher.

"Sada možemo vidjeti da je Manchester City potpuno drugačija ekipa, koja je postigla isti broj golova kao Haaland. On je postigao 25 pogodaka u Premiershipu, a ostali igrači Cityja skoro toliko, ali su sada i primili više pogodaka. Postalo je lakše igrati protiv njih kroz kontranapade i s Haalandom u postavi, ovaj tim nije toliko snažan. Ipak, nije on kriv", smatra Carragher.

Nakon toga, kaže da je Haaland možda odabrao pogrešan klub.

"Ne vidimo Haalandov puni potencijal, odnosno puni raspon njegovih sposobnosti. Razlog je ekipa u kojoj igra, a na kraju svega možda se može reći da je odabrao pogrešan klub", smatra bivši reprezentativac Engleske.

U meču protiv Tottenhama, Haaland je prvi put u ovoj sezoni završio utakmicu bez udarca prema golu protivnika.

U ovoj sezoni Haaland je odigrao ukupno 27 mečeva u postigao je 31 pogodak uz tri asistencije.

 

FOTO