Haaland protiv Kölna u 95. minuti napravio najveći promašaj u karijeri

wef
Napadač Borussije Dortmund Erling Haaland je protiv Kölna u meču 9. kola Bundeslige napravio jedan najvećih promašaja u svojoj karijeri i to nakon što u 95. minuti nije uspio pogoditi i svom timu donijeti barem jedan bod.

 

Poraz Borussije na domaćem terenu definitivno je najveće iznenađenje u ovom kolu Bundeslige, a da su domaći bili jako blizu da izbjegnu poraz i dođu makar do jednog boda, pokazuje situacija koja se desila u 95. minuti kada je Haaland propustio veliku priliku.

Naime, domaći igrači svim silama krenuli su prema golu Kölna, iz jedne takve akcije Reus je vratio povratnu loptu za Haalanda koji je bio sam u petercu gostiju i kada su svi očekivali da će je lagano poslati u praznu mrežu, on je promašio loptu i propustio veliku šansu za svoj tim.

S obzirom na to u kakvoj formi Haaland igra i kakve igre je prikazao u proteklih godinu dana, nema sumnje da je ovo jedan od najvećih promašaja u njegovoj karijeri te, s obzirom na to da nije postigao gol, neće se rado sjećati meča protiv Kolna.

On je ove sezone za Borussiju Dortmund postigao ukupno deset pogodaka uz dvije asistencije.

Borussia nakon današnje utakmice ima omjer od šest pobjeda i tri poraza te četiri boda manje od prvoplasiranog Bayerna.