Habib pokazao izvanredno nogometno znanje nabrojavši osvajače Lige prvaka i Zlatne lopte

.
Habib Nurmagomedov je veliki ljubitelj nogometa i poznato je da navija za Real Madrid, a na snimku koji kruži društvenim mrežama pokazao je i zavidno nogometno znanje.

U razgovoru sa MMA borcem iz Angole Manelom Kapeom diksutovali su o nogometu, te ga je Habib upitao ko je osvojio Ligu prvaka 2005. godine. Kape je razmišljao, ali uzalud nakon čega mu je Habib potvrdio da je to bio Liverpool, a potom je nabrojao sve ostale pobjednike do ove godine.

 

Ni to nije bilo dovoljno, te je Kapea upitao ko je osvojio Zlatnu loptu 1995. godine, nadajući se da će znati da je to George Weah kao prvi i jedini afrički nogometaš u historiji. Borac iz Angole se nije najbolje snašao, a Habib je zatim redom nabrojao sve osvajače.

"Ako ne znaš ništa o nogometu, onda ne znaš ni igrati”, rekao je Habib, dok je Kape djelovao pomalo posramljeno.

Habib je možda najdominantniji UFC borac svih vremena s profesionalnim rekordom od 29-0 u MMA karijeri i UFC rekordom od 13-0, a povukao se u oktobru prošle godine nakon što je trijumfovao u borbi protiv Justina Gaethjea, jer je obećao majci da se više neće boriti nakon što mu je otac Abdulmanap preminuo.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE