Hadžibegić i Misimović u Dubaiju posjetili Pjanića

sa

Novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić i direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović u sklopu redovnih aktivnosti borave u Dubaiju u posjeti Miralemu Pjaniću.

Hadžibegić i Misimović su sa našim reprezentativcem obavili konstruktivan razgovor.

Hadžibegić: Očekuju nas kvalifikacije

Akcent je bio na utakmicama koje A-tim očekuju ovog marta u okviru kvalifikacija za EURO 2024, prenosi NSBiH.

Ovaj trojac je saglasan da je potrebno udružiti snage kako bi se ostvario što bolji rezultat. Sa mnogo optimizma ulaze u predstojeće kvalifikacije gdje je cilj plasman na veliko takmičenje.

U narednom periodu selektor i direktor reprezentacije planiraju posjetiti i ostale reprezentativce, koji nastupaju u evropskim klubovima.

Prvi duel protiv Islanda

A reprezentacija Bosne i Hercegovine će u prvom meču kvalifikacija 23. marta dočekati selekciju Islanda.

Tri dana poslije će gostovati u Slovačkoj.

Novi selektor je prije nekoliko dana kompletirao i stručni štab.

Pored Elvira Rahimića i Almira Seferovića, koji su bili ranije u štabu, Hadžibegić se odlučio i za svog dugogodišnjeg saradnika Mehmeda Janjoša. Njegov izbor su još Nenad Gagro i Siniša Mrkobrada.

Inač,e Miralem Pjanić je od septembra prošle godine igrač ekipas Sharjan FC koja se takmiči u prvenstvu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U dosadašnjih 12 nastupa u svim takmičenjima postigao je tri gola uz tri asistencije.

U Emirate je stigao kao slobodan igrač poslije raskida ugovor sa španskom Barcelonom. Prošlu sezonu je kao posuđeni igrač katalonskog giganta proveo u turskom Besiktasu.