Halilhodžić bijesan zbog Sale: Sramota je šta su napravili

Prema podacima Britanske agencije za civilno zrakoplovstvo, Ibbotson je imao samo dozvolu za ličnog pilota, a to znači da nije smio prevoziti druge osobe

Policija je jučer objavila da je prekinuta potraga za Emilianom Salom (28), argentinskim napadačem za kojeg se vjeruje da je poginuo nakon pada aviona na letu između Nantesa i Cardiffa. To je razljutilo trenera Nantesa Vahida Halilhodžića.

– Sramota je prekinuti potragu, ne smijemo to napraviti. Jasno je da sve to košta, ali nedopustivo je prekinuti potragu. Za mene je sramota to napraviti, zamislite kako je njegovoj porodici. Ne postoji tolika dubina da se avion ne može pronaći – rekao je bivši trener Dinama pa dodao:

– Nantes je velika porodica i mi smo bliži nego ikada. Čak i u ovako teškoj situaciji moramo se spremiti za iduću utakmicu. Šokirani smo, ali moramo nastaviti. Moramo ići dalje.

Dodajmo i da engleski pilot David Ibbotson (59) nije imao dozvolu za upravljanje malim avionom tipa Piper Malibu kojim je iz Nantesa u Cardiff letio nesretni argentinski nogometaš Emiliano Sala.

Prema podacima Britanske agencije za civilno zrakoplovstvo, Ibbotson je imao samo dozvolu za ličnog pilota, a to znači da nije smio prevoziti druge osobe, piše Fokus.