Halilhodžić ozbiljan kandidat za povratak na mjesto najvećeg uspjeha, u igri i rođeni Sarajlija

.
Nakon prerane eliminacije u prvom kolu na Afričkom kupu nacija, Alžir je aktivno u potrazi za novim selektorom koji će naslijediti Djamela Belmadija, a među kandidatima su dva bh. stručnjaka.

Kako javljaju brojni mediji, uključujući i L'Equipe, Vahid Halilhodžić bi se mogao vratiti na klupu Pustinjskih lisica, a jedna od opcija je i Sarajlija Vladimir Petković.

Ipak, ako je vjerovati alžirskom listu La Gazette du Fennec, Jorge Sampaoli je glavni kandidat, a Halilhodžić je odmah iza njega.

Među kandidatima su i Madjed Bougherra, Herve Renard i Carlos Queiroz, dok je Zinedine Zidane odbio mogućnost da preuzme Alžir, inače zemlje njegovih roditelja.

Podsjetimo, Vahid Halilhodžić je vodio Alžir između 2011. i 2014. godine te je ostvario veliki uspjeh plasmanom u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Inače, Halilhodžić je trenutno bez posla, a priznao je nedavno da je odbio nekoliko unosnih ponuda za nastavak karijere. Posljednji put Vaha je predvodio selekciju Maroka, ali je smijenjen uoči Svjetskog prvenstva zbog sukoba s najvećim zvijezdama u reprezentaciji.

Radio je još u Beauvaisu, Raja Casablanci, Lilleu, Rennaisu, PSG-u, Dinamu, Trabzonu, Al-Ittihadu, Nantesu te nogometnim reprezentacijama Obale Slonovače, Japana i Maroka.

 

Foto:Twitter