Halilhodžić: Žao mi je što su mnogi razočarani, ali nisam mogao postati selektor BiH pod ovim uslovima

ć

Proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić izjavio je da pod trenutnim uslovima nije mogao preuzeti fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Popularni Vaha se spominjao kao nasljednik Mehe Kodre na klupi "Zmajeva", ali do toga nije došlo. Na kraju je umjesto Halilhodžića stigao Savo Milošević.

Bio sam decidan
- Predsjednik Saveza je tražio susret sa mnom, da popijemo kafu, ali nije mogao da dođe, jer je shvatio po mojim izjavama da neće biti ništa. Bio sam decidan, da ne mogu u ovakvim uslovima da prihvatim vođstvo reprezentacije.

Sva ta situacija u državi dosta utiče na ponašanje selektora. Za mene je bilo nemoguće da prihvatim tu funkciju, ne zbog finansija, jer bih ja to radio bez ikakve finansijske nadoknade. Žao mi je što su mnogi ljubitelji fudbala razočarani tim mojim potezom, ali drugačije nije moglo da bude – rekao je Halilhodžić za "Deutsche Welle".

Dotakao se Halilhodžić i smjene Mehe Kodre koji je dobio otkaz nakon dvije utakmice.

- Meni je bilo iznenađenje zbog Mehe Kodre, kojeg poznajem. Poslije prvog poraza da se smijeni čovjek. To sa moralne i ljudske strane nije prihvatljivo - smatra Halilhodžić.

Najveći problem reprezentacije
Na pitanje o najvećem problemu u reprezentaciji BiH, Halilhodžić je odgovorio:

- Malo pratim, nisam u mogućnosti da pratim svaki put. Ne poznajem dovoljno sve te igrače. Sama činjenica da postoji konfuzija zbog stanja u državi.

Znamo šta se dešava, da neki ljudi na svaki način pokušavaju da razjedine narode. Sport je kohezivna snaga koja bi mogla tenzije da smiri. Da ljudima malo više pružimo zadovoljstvo, prenosi DW.