Haos na autoputu: Sukobilo se više od 300 navijača Napolija i Rome, ima izbodenih

.
Uoči današnjih utakmica u Seriji A između Sampdorije i Napolija te Milana i Rome dogodio se jedan od najvećih navijačkih sukoba posljednjih godina u Italiji.

U sukobu je učestvovalo više od 300 navijača Napolija i Rome, koji su istom dionicom autoputa A1 krenuli na gostovanja svojih timova u Đenovu, odnosno Milano.

Sukobi su se dogodili oko 13 sati nakon što su kombiji navijača Rome prošli pored mjesta gdje je policija postavila stajnu tačku za ekspediciju od 30 vozila navijača Napolija.

Tom prilikom poletjeli su različiti predmeti na vozila navijača Rome, koja su bila u pokretu. Navijači Napolija su bacali kamenice i dimne bombe, na što su se Rimljani zaustavili i tada je nastao pravi haos.

 

Nakon žestokih sukoba, ima i povrijeđenih, a jedan navijač Rome je izboden nožem i prebačen je u bolnicu u Arezzu. Prema navodima pojedinih italijanskih medija, jedan od navijača Vučice je životno ugrožen.

Dionica autoputa A1 bila je zatvorena tokom cijelog dana, da bi večeras ponovo bila puštena. Na istom mjestu prije 16 godina poginuo je navijač Lazija Gabriele Sandri.

Inače, netrepeljivost između navijača Napolija i Rome postoji već decenijama.

Gradonačelnici Napulja i Rome, Gaetano Manfredi i Roberto Gualtieri, objavili su zajedničku poruku kako bi osudili incident i pozvali na mir.

 

Foto:Screenshot