Henry nije "zamucao" kada su ga pitali ko je najbolji igrač s kim je igrao, ali je šokirao odgovorom

asd
Thierry Henry bio je svojevremeno jedan od najboljih napadača svijeta, te je pružao odlične partije u dresu Arsenala i Barcelone.

Henry je najbolje dane karijere proveo u Arsenalu i bio je dio nevjerovatne generacije ovog kluba, a zatim je na ljeto 2007. godine odlučio da karijeru nastavi u dresu Barcelone.

Francuski napadač je s katalonskim klubom dvije godine kasnije uspio da osvoji Ligu prvaka što je bio njegov glavni cilj kada je stigao na Camp Nou. Godinu dana kasnije prešao je u New York Red Bull gdje je i završio karijeru.

Henry je i s reprezentacijom Francuske uspio da osvoji sve što je mogao, a u svojoj karijeri je igrao s mnoštvom fantastičnih fudbalera. Ipak, za njega nije bio problem reći ko je najbolji igrač s kojim je imao privilegiju da igra.

Igrao je sa Zinedineom Zidaneom u reprezentaciji Francuske, dok je u Barceloni imao priliku da igra s Lionelom Messijem i Ronaldinhom. Ipak, niko od njih nije mogao nadmašiti Dennisa Bergkampa.

"Najbolji igrač s kojim sam imao priliku da igram? Dennis Bergkamp", ispalio je kao iz topa Henry nakon ovog pitanja, a njegov odgovor je mnoge iznenadio.

Sigurno je da su svi vjerovali da će tu izdvojiti Lionela Messija, ali je Henry objasnio da ga je Bergkamp ostavio bez teksta prvog dana kada je došao u Arsenal, te je s Nizozemcem imao zaista fantastičnu saradnju na terenu.

Bergkamp je u Arsenalu proveo 11 godina, a penzionisao se 2006. godine.