Henry postavio pitanje Haalandu nakon briljantne partije, a zatim mu se naklonio

Henry
Erling Haaland (22), napadač Manchester Cityja, postigao je pet golova na utakmici protiv RB Leipziga (7:0, 8:1 ukupno), čime se njegov tim plasirao u četvrtfinale Lige prvaka, a nakon utakmice čestitao mu je i legendarni Thierry Henry.

 

Nakon utakmice, Haaland je otišao u CSB Sport studio, gdje su se moderatoru pridružili bivši nogometaši Thierry Henry, Jamie Carragher i Micah Richards.

Haaland je odmah sve nasmijao: "Izuzetan osjećaj. Mislim da ti Thierry jedini zna kako je postići puno golova" , rekao je Norvežanin, koji se našalio na račun bivših defanzivaca Jamieja Carraghera i Micaha Richardsa.

Nakon toga, Henry mu je postavio pitanje: "U čemu misliš da se možeš poboljšati?", a Haaland je odgovorio pokazujući skromnost:

"U svim segmentima. Propustio sam mnogo prilika lijevom nogom, imao sam i jednu situaciju jedan na jedan sa golmanom u prvom poluvremenu. Mislim da moram poboljšati lijevu nogu, desnu nogu, udarac glavom, duple pasove. Kada bih morao da biram jedan segment, želio bih da pomognem drugima da budu bolji, da ih stavim u bolje pozicije", kazao je Norvežanin.

Na kraju intervjua, Henry je skinuo rukavicu, pozdravio Halanda i naklonio se sjajnom napadaču.

Zvijezda Manchester Cityja je nakon ove utakmice postao tek treći igrač u historiji koji je postigao pet golova na utakmici UEFA Lige prvaka, nakon Lionela Mesija (Barcelona, ​​mart 2012. protiv Bayer Leverkusena) i Luiza Adriana (Šahtar, oktobar 2014., na utakmici protiv BATE Borisova).

Haaland je također postigao 39 golova ove sezone i postao najbolji strijelac Manchester Cityja u jednoj sezoni.