Hiba Abouk je predmet ismijavanja zbog Hakimija, ali ona ne odustaje od novca: "Bio je niko i ništa"

hiba
Španska glumica Hiba Abouk (36) postala je predmet ismijavanja na društvenim mrežama nakon što ju je uskoro bivši suprug Achraf Hakimi (24) uspio nadmudriti i ostaviti bez ičega. On je sav novac kojeg je zarađivao prenosio na majku Saidu, pa Hiba na taj način ostaje bez ičega. Međutim, ona ne odustaje i želi svoj dio kolača zarađenih u braku koji je trajao od 2020. godine.

 

Hiba Abouk nema namjeru da odustane od podjele imovine iako njen sada već bivši suprug Achraf Hakimi nema apsolutno ništa u svom vlasništvu.

On je mudro sav novac i imovinu prepisao na majku Saidu, pa u razvodu Hiba ne može dobiti zakonsku polovinu. Španska glumica, koja s fudbalerom ima dvoje djece, bijesna je zbog toga i odlučila je svoja prava tražiti na sudu.

Njen advokatski tim traži od zvijezde PSG-a 10 miliona eura. Toliko novca Hakimi joj nema namjeru dati i njegova ponuda je dva miliona eura i da se više ne vide.

Glumica tužbu zasniva na činjenici da je ona bila ta koja ga je finansirala dok nije postao zvijezda. Također smatra da je ovo svijet mizigonije i da je to razlog ismijavanja na društvenim mrežama.

"Ovo je svijet mizigonije (mržnja prema ženama, seksizam, niži položaj žena u odnosu na muškarce). Kada smo počeli vezu on je bio niko i ništa, nije zarađivao i ja sam bila mnogo poznatija od njega", rekla je Hiba koja nije željela otkrivati detalje oko planirane rastave.

"Dobra stvar je što više ništa ne utječe na mene. Želim biti diskretna kako bi porodica bila mirna. Imam povjerenja u pravdu i sve je na mojoj strani", jasna je Hiba.

Majka Achrafa Hakimija nedavno je saopštila kako nije znala da je njen slavni sin uopšte prenio imovinu na njeno ime.

"Sin me nije obavijestio o prenosu svog bogatstva. Da li je poduzeo ikakve mjere da se zaštiti, to mi nije poznato. A šta i ako je istina? Ako moj sin to ne učini, neće se moći riješiti te žene", kazala je Saida Hakimi.

Podsjetimo, Achraf Hakimi nedavno je optužen za silovanje 24-godišnje djevojke. Navodno se silovanje desilo u Parizu dok je Hiba s djecom bila na odmori.

Mnogi su međutim sumnjičavi oko kompletne situacije i smatraju da upravo 36-godišnja glumica ima veze s kompletnim slučajem te da je to iskoristila da traži razvod i novac od fudbalera.