Himna BiH u Beogradu ponovo se čula zbog Lane Pudar, na tribinama se vijorile i naše zastave

.
Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (17) osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na juniorskom Evropskom prvenstvu u Beogradu, te se po drugi put u prijestolnici Srbije našla na najvišem pobjedničkom postolju uz već uobičajeno intoniranje himne.

 

Nakon što se okitila zlatom u disciplini 100 metara delfin, veliki uspjeh je ponovila i na duplo dužoj dionici koju je isplivala u vremenu 2:06.26, što je novi rekord Evropskih juniorskih prvenstava.

Nakon utrke održana je svečana ceremonija dodjele medalja, kao i intorniranje himne Bosne i Hercegovine koju je publika pozdravila aplauzom kao i prije nekoliko dana kada je Lana stigla do zlata na 100 metara delfin, a na tribinama su se mogle vidjeti i zastave BiH.

Lana je ovom pobjedom po drugi put postala juniorska prvakinja Evrope u ovoj disciplini.

To nije bolo sve, jer je samo 50 minuta nakon fantastične finalne utrke na 200 metara u disciplini delfin, Lana je izborila još jedno finale u Beogradu.

Naime, naša najbolja plivačica je večeras nastupala i u polufinalu u disciplini 50 metara delfin te se plasirala u treće finale na ovogodišnjem juniorskom Evropskom prvenstvu koje je zakazano za nedjelju u 18:05 sati.

 

Foto:Screenshot