Historijski meč Nikole Jokića u porazu Denvera

sa

Srpski reprezentativac Nikola Jokić je ponovo ostvario historijski rezultat. U prolazu Denevera protiv Phoenixa u trećem meču polufinala Zapada, on je imao triple-double kakav niko do sada nije napravio u Play-offu.

Već je Nikola Jokić navikao čitavu košarkašku planetu da pomjera granice. Njegova vizija i mogućnost da asistira, iako je centar, je učinila da bude jedan od igrača sa najviše triple-double mečeva u historiji. Dvostruki MVP je vjerovatno zaslužio i treću uzastopnu nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige a to pokazuje i učinak protiv Sunsa.

On je postao prvi igrač u historiji plej ofa NBA lige koji je u jednom meču imao bar 25 poena, bar 15 skokova i bar 15 asistencija. Jokić je prebacio sve te brojke, imao je 30 poena, 17 skokova i 17 asistencija.

Denver je ipak tu utakmicu izgubio jer je igrao lošu odbranu. Primio je 121 poen, a najbolji je bio Devin Booker koji je imao svega pet promašaja iz 25 šuteva iz igre.

U drugom meču koji je odigran sinoć, Philadelphia 76ersi poraženi su na domaćem parketu od Boston Celticsa rezultatom 114:102.