Hladniji oproštaj u Unitedu niko nije dobio, Ronaldu su posvetili samo 81 riječ

.
Engleski mediji iznenađeni su načinom na koji se Manchester United oprostio od Cristiana Ronalda nakon što je prije nekoliko sedmica i zvanično raskinuo saradnju s Portugalcem.

 

Nakon brojnih uvreda na račun kluba i iznošenja privatnih stvari u javnost, United je rasknuo ugovor s Cristianom Ronaldom.

Kako to običaji i tradicija nalažu, u prvom narednom meču na Old Traffordu piše se o igračima koji su napustili klub. Ali, engleskim medijima "zapalo" je za oko to što su se u Unitedu od Ronalda oprostili vrlo "hladnim" saopćenjem.

U zvaničnom programu utakmice Manchester United - Burnley domaćin je Ronaldu posvetio svega 81 riječ. To je znatno manje nego što su dobijali drugi bivši igrači Uniteda.

 

"Cristiano Ronaldo je napustio klub nakon sporazumnog raskida saradnje. Portugalac je postigao 145 golova u dva mandata u klubu, a nastupio je na 436 utakmica i pomogao nam je da osvojimo tri Premier lige, jedan FA Cup, dva Liga kupa, Ligu prvaka i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo", stoji u oproštaju od Ronalda.

Za to vrijeme, Cristiano Ronaldo je sve bliži saudijskom Al Nassru gdje bi trebao potpisati najunosniji ugovor ikad viđen u svijetu nogometa.