SLAVEN - DINAMO 0:2 Ivanušec zabio pa se ozlijedio, Petković potvrdio tri boda

Ivanusec

 NOVA godina, stare navike Dinama. Hrvatski prvak i lider HNL-a slavio je s 2:0 kod Slaven Belupa u 20. kolu. Golove su zabili Luka Ivanušec u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena te Bruno Petković u 53. minuti.

To je peta Dinamova pobjeda u nizu i treći vezani poraz Slavena. Dinamo sada, uz utakmicu više, ima 15 bodova više od drugog Hajduka, dok su Koprivničani ostali sedmi sa šest bodova više od opasne zone. 

Dinamo se mučio, a onda se ukazao sjajni Ivanušec

Momčad Nenada Bjelice zaigrala je prvi put službenu utakmicu bez Danija Olma. I nije oduševila na startu proljetnog dijela HNL-a. U prvom dijelu više uporni nego kreativni Modri prijetili su najviše udarcima iz daljine. Međutim, raspoloženi golman Ivan Filipović sjajno je zaustavljao pokušaje Ivanušeca, Mislava Oršića, Amera Gojaka i Damiana Kadziora. U 11. minuti Petar Stojanović je nakon jednog odbijanca pogodio vanjski dio desne vratnice iz mrtvog kuta.

Sudac Mario Zebec je u prvih 45 minuta pokazao šest žutih kartona, od čega četiri igračima Dinama, koji su se mučili da pronađu put do mreže. No, konačno su uspjeli u sudačkoj nadoknadi. 

Petković je povukao polukontru i dodao na lijevoj strani šesnaesterca za Ivanušeca, koji se sjajnim lažnjakom oslobodio Vinka Međimoreca i prekrasno zakucao loptu pod gredu za vodstvo pred sam odlazak na odmor i treći gol u HNL-u ove sezone.

Ivanušec se ozlijedio, a Petković stavio točku na i.

Ivanušec je istrčao na teren u drugom dijelu, a već nakon nekoliko minuta požalio se na ozljedu zadnje lože pa ga je Bjelica zamijenio Lovrom Majerom. 

Ipak, to nije poremetilo Dinamo koji je već u 53. minuti stigao do 2:0. Emir Dilaver je dugom loptom pronašao Oršića, on je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio pred gol Slavena, gdje je na odbijenu loptu natrčao Petković i petim prvenstvenim golom povisio prednost.

Ranije ove sezone Dinamo je 27. srpnja protiv Slavena na istom stadionu slavio 3:0 golovima Brune Petkovića, Iyayija Believea Atiemwena i Nikole More, dok je 5. listopada na Maksimiru istog protivnika pobijedio 1:0 pogotkom Petkovića iz penala. 

Također, Modri su u seriji od 12 utakmica bez poraza u HNL-u, uz 11 pobjeda i jedan remi. S druge strane, Slaven Belupo je izgubio posljednje tri utakmice u prvenstvu, a u posljednjih 12 susreta protiv Zagrepčana doživio je 11 poraza, uz samo jedan remi. 

Trener domaćih Tomislav Stipić pokušao se promjenama vratiti u utakmicu pa je od 57. minute debitirao i Davor Lovren, brat hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena, koji je u prijelaznom roku stigao na posudbu u Koprivnicu iz Fortune Düsseldorf.

Ipak, Slaven nije uspio opasnije zaprijetiti Dinamu pa su gosti bez većih problema priveli susret kraju i nastavili siguran hod prema 14. naslovu prvaka Hrvatske u posljednjih 15 godina.