Hokejaška reprezentacija BiH otputovala na pretkvalifikacije u Luksemburg

Naša hokejaška reprezentacija učestvuje na pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre 2022. godine, a rivali su Luksemburg, UAE i Kirgistan

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od danas do nedjelje u Luksemburgu nastupa na pretkvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Pekingu 2022. godine. Uz domaćina Luksemburg, izabranici selektora Uroša Brestovca za protivnike u grupi N imat će i Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) i Kirgistan.

U prvom kolu, BiH danas od 19.15 sati igra s Luksemburgom, sutra će rival biti UAE od 15.45, dok će u istom terminu u nedjelju odmjeriti snage s Kirgistanom.

Selektor Brestovac, inače bivši reprezentativac Srbije i aktuelni trener Spartaka iz Subotice, za kvalifikacioni turnir u Luksemburgu opredijelio se za 20 igrača i tri golmana.

- Imamo možda i najjaču reprezentaciju do sada, ali i daleko bolje uslove rada nego ranijih godina, jer smo na ledenoj plohi ispred Zetre mogli raditi još od septembra. Međutim, i pored toga, treba biti realan i reći da smo autsajderi u Luksemburgu. Recimo, za UAE igra mnogo naturalizovanih igrača iz Kanade, Slovenije... Možda su i favorit za prvo mjesto u grupi N, odnosno za plasman na naredni kvalifikacioni turnir koji će se igrati od 16. decembra u Barceloni, u daleko jačoj konkurenciji. Vjerujemo da možemo odigrati dobro, boriti se časno u svakoj utakmici i pokušati ostvariti što bolji rezultat, rekao je za Adnan Mrkva, direktor reprezentacije.