Holanđani sude Sarajevu, a Kazahstanci ekipi Zrinjskog

Fudbaleri Sarajeva i Zrinjskog u četvrtak igraju revanš mečeve trećeg pretkola Evropske lige.

Bordo klub će gostovati BATE Borisovu, dok će Zrinjski na Pecari ugostiti Malmo. Sarajevo je u prvoj utakmici poraženo na Bilinom polju sa 2:1, ali u bordo taboru vjeruju da i dalje imaju šanse da naprave iznenađenje i plasiraju se dalje.

Što se tiče Zrinjskog tu je situacije nešto teža jer je mostarski klub prošle sedmice u Švedskoj doživio visok poraz sa 3:0. Međutim, jasno je da se Plemići neće predati tako lako i da će učiniti sve da u revanšu pokušaju nadoknaditi zaostatak iz prvog meča, piše Sportsport.ba

Utakmice BATE - Sarajevo i Zrinjski - Malmo igraju se u četvrtak u terminu od 19 sati. UEFA je objavila i sudije koje će dijeliti pravdu na Borisov Areni, odnosno Pecari.

Meč BATE - Sarajevo će suditi arbitri iz Holandije. Glavni sudija će biti Kevin Blom, a njegovi pomoćnici su Davie Goossens i Johan Balder, dok je četvrti sudija Allard Lindhout.

Što se tiče utakmice Zrinjskog i Malmoa tu će pravdu dijeliti sudije iz Kazahstana. Glavni sudija na ovom meču je Artyom Kuchin, a pomoćnici su Evgeni Belski i Sergei Vassyutin. Četvrti sudija će biti Daniyar Sakhi.