Horor povreda bh. golmana, sa terena iznesen na nosilima

Bh. golman Jasmin Burić doživio je tešku povredu u susretu svog Lech Poznana i Sosnowieca koji je odigran danas u 19. kolu poljske Ekstraklase.

Nedugo nakon početnog sudijskog zvižduka, tačnije u šestoj minuti utakmice, Burić je u sudaru s jednim protivničkim fudbalerom dobio žestok udarac koljenom u glavu.

Burić se brzo pridigao kako bi spasio svoj gol u nastavku akcije, ali je vrlo brzo nakon toga završio na travi. Lice mu je bilo preplavljeno krvlju i odmah je bilo jasno da neće biti u stanju da nastavi utakmicu.

Nakon što mu se nekoliko minuta ukazivala pomoć na terenu, Burić je iznesen na nosilima a umjesto njega je u igru ušao Putnocky.

Nije poznato koliko je teška Burićeva povreda, ali sudeći prema fotografiji koju možemo vidjeti - ne čini se bezazlenom.

Inače, Jasmin Burić ove sezone zaista nema sreće jer mu je ovo već druga povreda od početka Ekstraklase. Prvi put se povrijedio prije nekoliko kola, kada je glavom udario od stativu prilikom jedne intervencije u duelu sa Jagiellonijom.

Za 31-godišnjeg Burića je ovo bio 12. nastup u ovoj sezoni Ekstraklase, a u posljednjih sedam utakmica je svaki put bio starter.