Howarda muškarac optužuje za seksualno zlostavljanje: "Moja je stvar šta radim u spavaćoj sobi"

.
Oglasila se bivša NBA zvijezda

 

Bivša zvijezda Los Angeles Lakersa nedavno se našla u centru skandala jer ga je muškarac po imenu Stephen Harper optužio za seksualni napad, zlostavljanje, namjerno nanošenje emocionalnog stresa i lažno zatvaranje.

Izvještaj, koji je objavio "Radar Online", uključuje screenshotove poruka između Harpera i NBA šampiona. Čovjek tvrdi da se incident dogodio 19. jula 2021. godine u kući slavnog košarkaša, a prethodno su se upoznali preko Instagrama.

Howard i njegovi advokati tvrde da je Harper pristao na seks u troje s Howardom i transvestitom, čije ime nije poznato, no na sudu su ga oslovljavali nadimkom Kitty, javlja portal Radar online, a prenose brojni svjetski mediji.

Ovo nije prvi put da je Howard umiješan u seksualni skandal. Košarkaš je 2019. godine bio umiješan u još jedan pravni spor nakon što je Masin Elije tvrdio da je sa njim u istopolnoj vezi. Howard je to ubrzo demantovao.

“Ono što radim u svojoj spavaćoj sobi je moja stvar”, objavio je Howard na društvenim mrežama. Otišao je dalje i uspostavio prilično grubu paralelu. "Gdje mi drva budu je moja stvar. Ne moram objašnjavati ništa što se događa u mojoj kući", dodao je bivši NBA prvak s Lakersima.

Howard je karijeru počeo u Orlando Magicu gdje je nastupao do 2012. godine. Potom je izmijenjao veliki broj timova, a najčešće smo ga gledali u dresu Los Angeles Lakersa s kojima je 2020. godine uzeo naslov prvaka.

Osmostruki All Star igrač je na prosjeku od 15.7 poena i gotovo 12 skokova po utakmici. Trenutno igra na Tajvanu.

"Prestani s tim. Nema smisla. Zabrinut sam zbog toga. Zašto te, dovraga, briga s kim provodim vrijeme? Ono što radim u svojoj spavaćoj sobi je moja prokleta stvar. Nije za web stranicu, nije za blog. Ne može mi niko govoriti šta radim. Apsurdno je. Ako te briga s kim spavam ili što ljudi rade, apsurdan si", poručio je Howard.

Howardovi advokati rekli su da je Harper znao u šta se upušta te da dolazak Kitty u Howardov dom nije bio nikakvo iznenađenje, kao što je Harper naveo u svom iskazu. Howard je priznao da je dirao Kitty i Harpera, ali je tvrdio da je sve to bilo uz pristanak te da su svi pristali na seksualnu aktivnost.