Hrabra poruka selektora Srbije nakon žrijeba za Mundijal: Ne bojimo se i želimo izazov

23322323
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi kaže da njegovu ekipu očekuje izuzetno zahtjevna grupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali da uz međusobnu vjeru mogu ostvariti dobar rezultat i proći u osminu finala.

Srbija će igrati u grupi s Brazilom, Švicarskom i Kamerunom, a zanimljivo, oni su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine također igrali s prve dvije spomenute ekipe u istoj grupi. Tada je s njima još igrala Kostarika.

Popularni Piksi kaže da igrači Srbije prvenstveno trebaju sebe da poštuju, a nakon toga i svakog rivala. Ističe da se ne boji grupe u kojoj igraju i da njegovi igrači žele izazov.

"Teška grupa, rivale moramo respektovati, ali prije svega moramo da poštujemo sami sebe. Pred nama je mini-turnir s tri utakmice koje moramo odigrati na najvećem nivou. Ne bojimo se, želimo izazov i mislim da ćemo uspjeti", rekao je Stojković pa dodao:

"Sve ekipe su kvalitetne, riječ je o jakim i moćnim ekipama koje imaju svoj potencijal, ali ima i Srbija. Tako da, vidjet ćemo."

Prvu utakmicu Srbija će igrati protiv Brazila, zatim će igrati protiv Kameruna te protiv Švicarske, gdje će, baš kao u Rusiji, zatvorit će nastup u grupi.

Svjetsko prvenstvo se igra od 21. novembra do 18. decembra.

 

Foto : Twitter