Hrvat od 100 miliona eura će biti prvo pojačanje Cityja za novu sezonu

.
Pep ne misli stati

 

Manchester City je već osigurao naslov prvaka Engleske, a ima priliku da do kraja sezone osvoji još dva trofeja, čime bi imao najbolju sezonu u historiji kluba.

Pep Guardiola i njegovi igrači igraju fantastičan nogomet. Prvaci su Engleske treći put uzastopno, a sada im slijede finale FA kupa protiv Manchester Uniteda, a onda veliko finale Lige prvaka 10. juna u Istanbulu.

Uz dužno poštovanje i Unitedu i Interu, City će biti favorit i sve osim pobjede Građana bit će (malo) iznenađenje.

Osvajač Premier lige planira napraviti nove transfere kako bi pojačao ekipu i za sezonu 2023/24, a jedna od glavnih meta je defanzivac Leipziga Joško Gvardiol.

Sport Bild javlja kako se RB Leipzig nada da će za hrvatskog reprezentativca dobiti 100 miliona eura, 10 miliona više nego što se prije nekoliko sedmica spekuliralo u svjetskim medijima.

Joška Gvardiola smatraju jednim od najperspektivnijih stopera u Evropi. Od 2021. igra u Leipzigu, klubu koji ga je doveo iz zagrebačkog Dinama. Ove sezone je korišten u 41 službenoj utakmici. Uspio je zabiti i tri gola za Leipzig, jedan čak protiv Manchester Cityja.

Za Gvardiola se otimaju veliki timovi, a nedavno se spominjalo da g a žele Real Madrid i Chelsea.

Gvardiol navodno žali što ranije nije napustio Leipzig i napravio veći transfer, ali to želi da uradi već za nekoliko mjeseci.

Gvaradiol ima klauzulu u ugovoru koja će se aktivirati naredne godine i prema njoj može napustiti Leipzig za 112 miliona eura.

Neki ga smatraju precijenjenim, ali on je igrama u dresu Dinama, pa i Leipziga te hrvatske reprezentacije pokazao da je već sada jedan od najboljih defanzivaca iako ima tek 21 godinu.

U karijeri je već osvojio Kup Njemačke, dva naslova prvaka Hrvatske, Kup Hrvatske, a sa Hrvatskom je u Kataru bio u polufinalu Svjetskog prvenstva.