“Hrvatska je uzela bronzu, ali Modrić je zlatan”

-

Pretposljednjeg dana Svjetskog prvenstva u Kataru Hrvatska je osvojila bronzanu medalju protiv Maroka.

Popularni sportski portal FourFourTwo analizirao je ovu utakmicu, navodeći da je Hrvatska uzela broncu, ali Luka Modrić je zlatan.

Gledanje Luke Modrića prava je radost za ljubitelje nogometa, a veznjak Real Madrida uljepšao je još jedan veliki turnir. Nažalost, ovaj bi mu mogao biti posljednji.

Još od 2006. godine Modrić je sastavni dio hrvatske momčadi na brojnim velikim turnirima. Zaigrao je na četiri Europska prvenstva (2008., 2012., 2016. i 2020.) i četiri Svjetska kupa (2006., 2014., 2018. i 2022.), pomažući svojoj momčadi prije četiri godine na putu do srebra i ove godine na putu do bronce.

Kapetan hrvatske reprezentacije u listopadu će napuniti 38 godina, no i dalje prkosi godinama i daje izvanredne rezultate za klub i državu. Ipak, možda je previše za očekivati da ćemo ga gledati na Euru 2024. Ali kakav je to igrač…

I dok su neki raspravljali je li borba za broncu besmislena, hrvatsko je slavlje pokazalo da je to sve, samo ne besmisleno. To je također lijepa tradicija, predjelo za glavni događaj sutradan i prilika za neke sporedne igrače da dožive iskustvo igranja na Svjetskom prvenstvu. Bila bi šteta ukinuti ga sada.