Svi putevi vode na Koševo: Hrvatski reprezentativac bi u Sarajevo

Nakon trijumfalne sezone Sarajevo je preko noći postalo najpoželjniji poslodavac. Svi slobodni igrači bi na Koševo. Još do jučer Emir Hadžić je svijećom tražio potencijalna pojačanja. Danas pušu drugačiji vjetrovi. Ako nosite bordo dres ispisnica dobija na težini. Ipak, u FK Sarajevo pažljivo biraju igrače za novu sezonu i ciljana pojačanja.

Stjepan Vego, hrvatski mladi reprezentativac je igrač zbog kojeg je Hadžić spreman pješke otići u Gabelu. Vego će u GOŠK-u odraditi još jednu utakmicu, potom će se oprostiti s Lujom Ilićem i suigračima. Dao je zadatak svom “impressariu” Ivanu Klasniću, nekadašnjem napadaču Werdera i Hrvatske, da mu potraži novi klub. Vego je turbo branič, s naglašenim ofanzivnim svojstvima. Njegovi su ubačaji s boka “pola gola” . Uvjerio se u to Hadžija gledajući ga uživo, ali i najbolje Vegine poteze na “You toube”, kako pišu Sportske.ba.

Kako je izvjesno da će Bekić napustiti Koševo, Vego se nameće kao idealno rješenje za lijevi bok. No, ima tu jedna prepreka. Naime, Vego ima konkretnih ponuda iz Hrvatske pa i “Cvajte” . Hadžija ne misli dugo čekati. Svaki dan mu je dragocjen, a posla je puno. Treba riješiti status Amara Rahmanovića, te još nekoliko igrača, a potom naći adekvatne zamjene. Menadžment kluba je na slatkim mukama zbog Husrefa Musemića, koji je ostvario historijski rezultat. Za plaću, kakvu su imali pomoćnici Miodraga Ješića. Dodatni “problem prave” Kinezi. Jedan kineski klub opasno je zagrizao i želi Musemića. A ni njemu se ne ide s Koševa…