Selektor Armenije: I mi imamo igrača koji je na istom nivou kao vaši, možda čak i višem

Reprezentacija Armenije danas je na stadionu “Grbavica” imala službenu press konferenciju povodom sutrašnjeg meča kvalifikacija za EP protiv BiH, a medijima su se obratili selektor Armen Gyulbudaghyants i vezni igrač Sargis Adamyan.

“Sutra ćemo pokušati igrati timsku igru, bit ćemo posvećeni tome i da ujedno pravimo što manje grešaka na terenu. Samo uz najbolji kvalitet možemo postići željeni rezultat”, kazao je na početku selektor Armenije.

Osvrnuo se i na činjenicu da je BiH favorit.

“Ne preferiram koristiti riječ favorit, jer takva riječ ne bi trebala ni postojati u modernom fudbalu. Iako ste domaćini, moderni fudbal je takav da u njemu ne pobjeđuje ko je favorit već onaj ko pravi manje grešaka”.

Iz reprezentacije BiH nikoga posebno nije želio izdvajati.

“Nema potrebe da govorim o liderima koje imate, jer ih imate u svim poljima. Isto tako i mi imamo igrača koji je na istom nivou, možda čak i na većem”, istakao je selektor Armenije, aludiravši na prvu zvijezdu svog tima Henrikha Mkhitaryana.

Sargis Adamyan bio je vrlo kratak pri svom izlaganju.

“Kao što je i selektor rekao, moramo igrati pozitivnog duha, praviti što manje grešaka i postići najbolji mogući rezultat na taj način”, poručio je reprezentativac Armenije.