I samom Mbappeu je bilo čudno kada je vidio koji klub mu se danas prvi javio

.
Svi mise da će u Real, ali ništa nije isključeno

 

Francuski reprezentativac Kylian Mbappe je danas obznanio da napušta Pariz i tu je odluku rekao ljudima u PSG-u.

Najveća sapunica u historiji fudbala primakla se kraju, a neki će reći da je danas konačno i završena. Mbappe je, prema tvrdnjama uglednog The Athletica, objavio čelnicima PSG-a da na ljeto odlazi.

Mbappe je odugovlačio sa odlukom, na kraju je ipak shvatio da je trenutak da se stavi tačka na i. Nije objavio gdje će nastaviti karijeru, ali svi su odmah poručili da će u Madrid i da će potpisati za Real. S Kraljevima se povezuje već godinama, a u ljeto 2021. godine bio je nadomak transfera u boje slavnog španskog kluba.

Umjesto Reala, odabrao je PSG i produžio s njim ugovor, ali sada je shvatio da je pravo vrijeme za promjenu u karijeri. Očekuje se i zvanično saopćenje Mbappeove odluke, ali do tada ćemo uživati (?) u raznim špekulacijama, čekajući da saznamo najzad čiji dres će obući u sezoni 2024/25.

Iako je Real očito prvi favorit, a neki smatraju da se njegovom dolasku imaju pravo nadati i u Engleskoj, naročito navijači Liverpoola, potajno se Mbappeovom dolasku nadaju i u Barceloni.

Financijska situacija u Barceloni odavno nije na zavidnom nivou i pitanje kako bi taj klub došao do Mbappea, ali Katalonci su znali u prošlosti da iznenade spektakularnim i skupim transferom.

Španski novinar Jota Jordi uostalom tvrdi da je Barcelona prvi klub koji se raspitivao kod Mbappea nakon što je objavljeno da će napustiti Pariz, odnosno da je to učinila i prije Real Madrida i bilo kojeg drugog kluba. Time u Barceloni pokazuju da su ozbiljni i da su spremni na pregovore.

Navijači Barcelone nisu optimisti, svjesni su da je Real u puno boljoj poziciji kada je u pitanju mogućnost dovođenja Mbappea, ali to zaista ne mora ništa da znači.

Mbappe je došao u PSG iz Monaca u ljeto 2017. za 180 miliona eura. Zabio je 243 gola u 290 nastupa u svim takmičenjima u šest i pol godina u klubu. Ove sezone je u svim takmičenjima nastupio 30 puta i postigao 31 gol.

Smatra se jednim do glavnih favorita za osvajanje Zlatne lopte u tekućoj godini, a po svemu sudeći će u budućnosti biti glavni superstar uz Erlinga Haalanda i Jueda Bellinghama, svjestan da je u 25. godini morao preći u neki veći klub od PSG-a kako bi došao do vrhunca, a to su svakako timovi poput Reala ili Barcelone.