Ibišević uplovio u trenerske vode: Imam puno vremena pred sobom

.

Vedad Ibišević od augusta ove godine radi u stručnom štabu Herthe gdje je zadužen za trening napadača berlinskog kluba. On je u razgovoru za njemački rbb24 govorio o svom novom poslu.

“Svaki od tih momaka ima svoju kvalitet, a moj cilj i posao je da od svakog od njih izvučem najbolje. Hoću li uspjeti, pokazat će se najbolje u subotu protiv Borussije Monchengladbach”, rekao je Ibišević i dodao:

“Ovo je trenutno moja prva faza kao trenera i moram najprije da steknem prijeko potrebno iskustvo. Moram reći da je prilično slično onome kada sam bio igrač. Mogu sebe da zamislim da jednog dana budem samostalni trener jednog tima, ali smatram da trenutno moram da se usavršavam i imam puno vremena pred sobom da dođem do takvih ciljeva koje sam sebi zadao”.

Šef stručnog štaba Herthe, Pal Dardai je posebno također pohvalio rad bh. napadača.

"Jako smo zadovoljni s njim. On još mora da pronađe smjer i odluči kakav želi igrač biti. Ima sjajnu harizmu i puno priča, a nama trebaju takvi pobjednici. Nemamo baš uvijek isto mišljenje, ali je hemija prava i to je nam najvažnije. Vedad je pozitivan i to nam pomaže", rekao je Dardari.